Afgelopen maandag 20 mei vond de inspiratiemiddag Amersfoort Zwerfafval Vrij plaats in theater de Flint. 033 Zwerfafvalzat, Keischoon033, Duurzaam Soesterkwartier, World Cleanup Day in Vathorst en De Recycle Universiteit in het Leusderkwartier waren deze dag, met nog ruim 150 anderen, aanwezig. Namens Duurzaam Soesterkwartier was voorzitter Fokke de Jong aanwezig als een van de 4 sprekers en panelleden van deze middag.
Ook was Duurzaam Soesterkwartier met een stand aanwezig, bemand door bestuurslid Laurens Driessen.

Amersfoort wil in 2030 een afvalloze stad zijn. Één van de boosdoeners van nu is zwerfafval en daarom hield de gemeente de inspiratiemiddag Amersfoort Zwerfafval Vrij (lees ook het artikel wat het AD hierover schreef).
De gemeente hoopt Amersfoorters aan te sporen om in actie te komen en hoopt daarom ook dat er door deze middag mooie initiatieven en samenwerkingen ontstaan.

Onze vereniging is hier ook mee bezig; o.a. met de halfjaarlijkse actie Schoon Soesterkwartier proberen wij bewoners van onze wijk bewust te maken van het zwerfafval in de wijk en hopen wij bewoners te activeren om mee te helpen aan een schone wijk. (De volgende editie van Schoon Soesterkwartier vind in november 2019 plaats, meer informatie volgt na de zomer).

Meer informatie over het evenement van afgelopen maandag vind je hier.