Buren zijn we allemaal. Wie je ook bent, voor je buren ben je buur. Het spreekwoord zegt “beter een goeie buur dan een verre vriend”. Je kunt ervoor kiezen om een goeie buur te zijn.

Bij een goeie buur kun je aankloppen voor een ei of een kopje suiker. Dat is heel vanzelfsprekend. De dag erop geef je die terug. Of niet. Dat hindert niet, want de week erop klopt de goeie buur bij jou aan, in de hoop dat jij een goeie buur voor hem bent.

Een goeie buur kijkt om zich heen, heeft belangstelling voor zijn buren, groet hen, geeft een complimentje, een schouderklopje, maakt een grapje. Het is fijn om zulke goeie buren in de straat te hebben. Het is aanstekelijk, de straat wordt er een beetje vrolijker van. Zelfs als het regent, schijnt de zon.

Als je elkaar beter leert kennen, kan dat van alles opleveren. Je bouwt leuke relaties op in je eigen straat.

Een goeie buur weet wat er speelt in de buurt, en weet eventueel een helpende hand te bieden. Of weet wie anders een helpende hand kan bieden. Hij of zij weet ook waar je terecht kunt als er wat meer hulp nodig is.

Voor algemene informatie over de goeie buren kunt u terecht op de website.

Wegwijs zijn in je eigen wijk wordt wel heel gemakkelijk door op deze sociale kaart te klikken. Achter elke ballonnetje staat alle informatie die je nodig hebt, en je kunt ook doorklikken op de logo’s naar bijbehorende websites.

Sociale kaart van Soesterkwartier