Als we vandaag focussen op de generatie van morgen, dragen we bij aan een duurzame toekomst. Met zonnepanelen op het dak kunnen onze wijkscholen hun eigen stroom opwekken. Voor de kinderen zal zonne-energie zo de normaalste zaak van de wereld worden.

 

Samen met de bewoners van het Soesterkwartier heeft de Coöperatie Zon@School in 2013 een gezamenlijke zonnestroom-installatie gebouwd. Het eerste systeem met 60 zonnepanelen staat op het dak van basisschool De Kubus (Bekijk een reportage van KeiTV, juni 2013).

WAAROM DOEN WE DIT?

  • Veel mensen hebben wel de wens om zonnepanelen aan te schaffen, maar hun woning heeft hiervoor niet een optimaal dak
  • Het is naar verhouding goedkoper om een groot systeem aan te schaffen
  • In plaats van een duur systeem voor uw eigen huis, kunt u met een relatief lager bedrag toch mede-eigenaar worden van een zonnepaneel

HOE WERKT HET?
U koopt een of meerdere aandelen van het systeem. U wordt daarmee lid van de Coöperatie Zon@School, die de aanschaf, het beheer en het onderhoud voor zijn rekening neemt. Een aandeel kost naar verwachting € 500,–. Door de opbrengst van de zonnepanelen te meten, is het mogelijk om de besparing op de energierekening jaarlijks te bepalen. Deze besparing verrekent de Coöperatie met de school. U als deelnemer krijgt naar rato een deel van dit bedrag jaarlijks overgemaakt.

ACTIVITEITEN VOOR LEDEN
De activiteiten binnen dit thema zijn voor de leden (of meer algemeen: voor de wijk) zijn:

  • Lessen over zonne-energie op de basisscholen Het Anker, De Kubus en De Magneet
  • Energiebesparings onderzoeken op de scholen
  • Energie-expositie ‘He Wattje’ naar Soesterkwartier halen
  • Gezamenlijk investeren in zonnepanelen op scholen

Kinderen van het Anker krijgen les over zonne-energie