Net voor de echte kou van deze winter in viel, zijn de spouwmuren van 10 woningen aan de Noordewierweg geisoleerd. Maaike, de straatambassadeur van de Noordewierweg, deelt haar ervaring.

Met een aantal buren hebben we begin dit jaar de mogelijkheden voor energiebesparing in onze woningen bekeken en besloten om de mogelijkheden voor spouwmuurisolatie verder uit te zoeken. De overwegingen voor spouwmuurisolatie zijn uiteenlopend: verhogen van het wooncomfort, verlagen van de energierekening, één van de laatste maatregelen naar een energieneutrale woning, bijdragen aan een beter milieu, een investering in de woning...

Tot onze verrassing bleken een aantal woningen lang geleden al geïsoleerd te zijn. Met de huidige techniek is echter een nog betere isolatie mogelijk, daarom zijn deze muren 'bijgevuld'.

De reacties op de spouwmuurisolatie zijn erg positief. Onze woning was als laatste aan de beurt. Dit was precies het moment dat het flink kouder werd. Verschillende buren konden ons toen al vertellen dat het wooncomfort écht verbeterd was. Inmiddels kunnen wij er zelf ook van genieten.

Wat mij betreft was deze onderneming meer dan de moeite waard. Ik krijg er energie van om me in te zetten voor een fijne woonomgeving. We zitten er nu warmpjes bij en het was een leuke manier om de buren wat beter te leren kennen.